Algemene info

De Eifel is een gebied in Duitsland. Het is gelegen in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. De eerst genoemde is een belangrijke deelstaat voor de Duitse economie. Rijnland-Palts is bekend doordat de rivieren de Moezel en de Rijn door dit gebied lopen. Dit gebied grenst tevens aan België, Luxemburg en Frankrijk.

De Eifel ligt in het oostelijke deel van de Duitse Ardennen. Het gebied ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Het hoogste punt in het gebied heet Hohe Acht en is zo’n 747 meter hoog. Er zijn hier dus flinke bergen en heuvels. Een deel van het noordelijke gebied, wat bekend staat als het Ahrgebergte, is sinds 2004 uitgeroepen tot nationaal park.

Op vakantie in de Eifel

De Eifel is een prachtig gebied. Vanwege het mooie gebied, is het de ideale plek om te bezoeken tijdens je vakantie. Daarnaast is het ook nog eens niet duur! Er is in dit gebied voor iedereen wel wat te beleven. Zo kunt u vele kastelen en burchten bezichtigen. Ook kunt u zich helemaal uitleven in de natuur. De Eifel kent namelijk vele rivieren, meren en watervallen. Daarom is dit gebied ook heel geschikt voor wildwatersporten. Verder kunt u ook een van de prachtige grotten bekijken, of genieten van een dagje naar een leuk pretpark. Er is dus voor ieder wel wat wils!

Steden in de Eifel

Omgeving kronenburger see

In de Eifel vind je diverse steden die een bezoekje waard zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Aken. Hier waant u zich soms in de Romeinse tijd. Daarnaast kunt u hier ook nog eens diverse musea bezoeken of lekker een dagje gaan shoppen.

In Kronenburg is altijd wel wat te beleven. De ligging op de burchtheuvel zorgt voor een prachtig uitzicht. Daarnaast kunt u hier tijdens de wintermaanden terecht voor de jaarlijkse kerstmarkt. Die mag u zeker niet missen! In de zomer is Kronenburg een plek waar veel watersporters genieten van hun vakantie. Op de Kronenburger See, aan de voet van het dorp, kunt u onder andere zwemmen, surfen en zeilen.

Overnachten in de Eifel

Het leuke van een overnachting in de Eifel is dat het bijna iedereen aanspreekt. U vindt hier geen enorm grote hotels, maar veelal ziet u hier kleine hotelletjes die een gezellige sfeer uitstralen. Ook kunt u terecht op één van de bungalowparken, die ook niet te groot zijn. In het hoogseizoen is reserveren wel aan te raden.

Recente berichten

Over

Op deze weblog Vakantie-in-de-eifel.nl vind je leuke en interessante informatie over de Eifel in Duitsland! We hebben leuke artikelen en ervaringen over dit gebied. Mocht je suggesties hebben, laat het ons gerust weten!

Contact

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via de e-mail.

> E-mail: contactformulier