omgeving van de eifel

Een weekendje toeren door de Eifel

Voor een weekendje weg in de Eifel hoef je niet zo heel lang te reizen. Het is maar één of twee uur rijden om vanuit Nederland in de Eifel te komen. De Eifel is niet zo groot maar heeft veel te bieden voor een weekendje weg. Het prachtige, bosrijke gebied ligt tussen de rivieren Moezel, Rijn, Sauer en Our.  Door de vulkanische oorsprong is de Eifel een zeer vruchtbaar, en daardoor zeer groen, gebied.  In het prachtige Nationaal Park Eifel kun je natuurlijk eindeloos gaan wandelen en genieten van de rust in de natuur.

Maar ben je niet zo’n wandelaar, dan is het maken van mooie toertochten met de auto een prima alternatief. Je rijdt dan over bochtige wegen door een landschap dat bestaat uit heuvels tot middelgebergte, uitgestrekte weidegebieden en wijngaarden. Je kunt er ook voor kiezen om over de kleinere, landelijke straten van de Eifel te gaan toeren. Het voordeel is dat je dan veel meer ziet en beleeft van de Eifel en gemakkelijk even kunt stoppen om een mooi plekje beter te gaan bekijken of te stoppen bij een gezellig terrasje. Al toerend kun je interessante bezienswaardigheden opzoeken, zoals de koudwatergeiser van Wallenborn, de ruïne van Prümzurlay of de Rursee. Of je kunt gaan genieten van het prachtige uitzicht over het Ourtal vanaf de Muxerather Höhe. Onderweg zul je zeker de vele vakwerkboerderijen en hooimijten langs de kleine Landstrassen bewonderen.

Je kunt je toertocht combineren met een rit langs de kronkelende rivier de Moezel, met aan weerszijden de wijnbergen op de flanken van de rivier en zo van het ene wijnstadje naar het andere rijden. Dat maakt de toeristische regio Eifel ook zeer aantrekkelijk voor culinaire liefhebbers. Boek dus gerust een gastronomisch hotelarrangement in de Eifel met uiteraard bijpassende Moezel wijnen.

Posted by:

Admin

Recente berichten

Over

Op deze weblog Vakantie-in-de-eifel.nl vind je leuke en interessante informatie over de Eifel in Duitsland! We hebben leuke artikelen en ervaringen over dit gebied. Mocht je suggesties hebben, laat het ons gerust weten!

Contact

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via de e-mail.

> E-mail: contactformulier